sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Loppukilpailut Englannin jalkapallomestaruudesta (HS 30.4.1909)

(Helsingin Sanomat uutisoi Manchester Unitedin ja Bristol Cityn välillä pelatusta FA Cupin finaalista vuonna 1909. Ottelun ainoan maalin teki skotlantilainen Sandy Turnbull.)

Urheilua.
Helsingin Sanomat no 98, 30.4.1909

Urheilua. Loppukilpailut Englannin jalkapallomestaruudesta tapahtuiwat wiime lauantaina Lontoossa. Koko talwen kestäneiden karsimiskilpailuiden nojalla tuli loppukilpailu tapahtumaan Manchester Unitedin ja Bristol Cityn wälillä. Kun kilpailu klo 3,25 i.p. alkoi, oli kilpailupaikalla läsnä noin 100,000 innostunutta katselijaa. Heti pelin alussa osottautuiwat manchesterilaisten hyökkääjät hywin etewiksi ja tekiwät useita waarallisia hyökkäyksiä wastustajiensa maalia kohden, mutta Bristol Cityn puolustajat pelasiwat ihmeteltäwän hywin ja torjouiwat warmasti kaikki hyökkäykset. Wasta 22 min. kuluttua onnistuiwat manchesterilaiset saada ensimäisen ja samalla wiimeisen maalinsa.

Toisella wäliajalla koettiwat Bristol Cityn hyökkääjät wimmatusti ahdistaa wastustajiensa maalia, mutta turhaan. Wiimemainittujen ensiluokan puolipuolustajat rikkoiwat kaikki Cityn hyökkäykset. Peli oli jotensakin tasawäkistä loppuun saakka eikä kummaltakaan puolen saatu yhtään maalia. Manchester United suoriutui siis näin ollen woittajana ja sai siis wuodeksi haltuunsa tuon Englannin kaikkien jalkapallopelaajien uneksitun ”Cupin” ja sen mukana seuraawan Englannin jalkapallomestaruus-arwon.

Ei kommentteja: