lauantai 29. joulukuuta 2012

Wiipurin Reipas vieraili Taavetissa (Karjala 28.7.1908)

(Wiipurin Reipas vieraili Taavetissa "opettamassa maalaisserkkuja" pelaamaan jalkapalloa.)

Karjala no 170, 28.7.1908

Taawetin nuorisoseura oli tk. 26 p. järjestänyt juhlansa yhteyteen myöskin potkupallokilpailut, jotta tuo meillä kaupunkipaikoissa jo yleiseksi tullut potkupallourheilu lewiäisi maaseudullekin. Wiipurin ”Reippaan” potkupallo joukkue 1 oli auliisti noudattanut kutsua saapua opettamaan maalaisserkkuja tuossa pelissä. Se suoriutui kilpailusta, niinkuin oli odotettawaakin, helposti woittajana, saaden kauniin pokaalin muistoksi wierailusta.

Mutta on ihmeteltäwää, että taawettilaiset kykeniwät asettamaan jo 2 joukkuetta, jotka jo oliwat niin pitkälle harjaantuneet, että uskalsiwat ottaa osaa kilpailuun. Taawettilaisten joukkue 1 jäi kilpailuissa toiseksi woitettuaan ensin kowan ja kunnon ottelun jälkeen Kaipiaisten joukkueen.

Erittäin on merkille pantawa sekä taawettilaisten että etenkin Kaipiaisten joukkueen kestäwyys ja juoksutaito, mutta sen minkä he siinä woittiwat wiipurilaisilta sen he menettiwät sitten kaksinkerroin pallon käsittelyssä, joka ”Reippaan” joukkueella oli jotenkin hywä. Olen warma siitä, että kun ”Reipas” ensi kerran wierailee Taawetissa, se saa kokea kowaa wastarintaa, sillä näkyi miesten kaswoista, että innostusta tuohon urheilunhaaraan on; ja niinhän se on, että tuo peli ei waadi muuta kuin ahkeraa harjoitusta.

Tulos on seuraawa edellisista kilpailuista: Kaipiaisten joukkue woitti Taawettilaisten joukkueen 1 maalilla 0 wastaan. ”Reipas” woitti Taawetti 1 5 maalilla 1 wastaan. Sekä toisessa kierroksessa: Reipas Kaipiaisten joukkueen 2 maalilla 1 wastaan sekä Taawetti 1 Kaipiaisten joukkueen 1 maalilla 0 wastaan, joten Kaipiaisten joukkue jäi kolmannelle sijalle, saaden muistoksi siewän pokaalin.

Erotuomarina toimi polyteknikko Niilo Puhakka.

Nimim. Innostunut

Ei kommentteja: