perjantai 28. joulukuuta 2012

Unitaksen jalkapallokilpailut (TS 23.10.1906)

(Raportti Helsingin Kaisaniemessä järjestetystä jalkapalloturnauksesta lokakuussa 1906.)

Urheilun alalta. Unitaksen jalkapallokilpailut.
Turun Sanomat no 543, 23.10.1906

Unitaksen jalkapallokilpailut. Jo kahtena wiimeksi kuluneena pyhänä on Helsingissä Kaisaniemen kentällä kisailtu Unitas-seuran pokaalista jalkapallopelissä. Waikka tämä urheilulaji wasta tänä kesänä on löytänyt tiensä maamme pääkaupunkiin, on se temmannut mukaansa siellä melkeinpä kaikki urheilua harrastawat nuoret.

Innostuksella on lukuisa katsojajoukko seurannut näitä kilpailuja, joissa mainion kauniit potkut ja mitä koomillisimmat situationit owat saaneet milloin innostuneita aploodeja milloin sydämellisintä naurua osakseen.

Mainitkaamme ainoastaan kaikessa lyhykäisyydessään näiden kilpailujen tähän astiset kohtalot. Polyteknikot, jotka tähän astisissa kilpailuissa owat olleet ehdottomasti etewimmät, woittiwat ensimäisissä kilpailuissa Uuden Ruotsalaisen Oppilaitoksen urheilijat sekä nyt wiime torstaina Unitaksen potkijat. Herkuleksen ja Uuden Oppilaitoksen urheilijoiden wälisissä uusintakilpailuissa wiime perjantaina woittiwat jälkimäiset, joilla siis on yksi woitto ja yksi häwiö. Ratkaisematta jäi Unitaksen ja Herkuleksen wälit.

Wiime lauwantaina oliwat ensimäiset kisat turkulaisten parhaiden potkijoiden ja polyteknikkojen wälillä. Olisi kyllä odottanut, että polyteknikot olisiwat kunnostaneet itsensä edes wähänkin paremmin. Anteeksiantamattoman usein he antoiwat pallon käsistään, tai oikeammin jaloistaan, ja yhteispelistä hyökkääjien wälillä, jota tähänasti oli totuttu pitämään mitä parhaimpana, ei eilen huomannut juuri jälkiäkään. Nautinnolla sitäwastoin katseli turkulaisten mainioita potkuja sekä kerrassaan ihmeteltäwää taitoa pallonkuljetuksessa ja lähetyksessä. Pelin toisella puoliskolla saiwat turkulaiset kaksi woittoa, joista toisen warsin etewällä rangaistuspotkulla. - Hels. San.

*

Sunnuntain kilpailuissa woitti Herkules 2 kertaa Turun suomal. joukkueen, jotawastoin jälkimäiset eiwät saaneet yhtään woittoa. Ruotsalaiset turkulaiset saiwat polyteekkareista yhden woiton kahta tappiota wastaan. Suomalaiset turkulaiset ja Unitas saiwat kumpikin yhden maalin ja Unitas woitti 2 kertaa Uuden ruots. oppilaitoksen joukkueen saamatta yhtään tappiota.

Ei kommentteja: