perjantai 28. joulukuuta 2012

Jalkapallokilpailut ensi kesänä (US 30.3.1906)

(Wiipurin jalkapallonystäwät on haastanut helsinkiläisen Unitaksen otteluun seuraavana kesänä. Unitas valmistautuu otteluun Amerikassa ja Englannissa jalkapallokilpailuihin osaa ottaneen taiteilija A. B. Chorinin johdolla.)

Urheilun alalta. Jalkapallokilpailut.
Uusi Suometar no 74, 30.3.1906

Jalkapallokilpailut. Kuten jo aikaisemmin olemme maininneet, haastattiwat Wiipurin jalkapallonystäwät, jotka menestyksellä owat kilpailleet Pietarin jalkapalloseurueitten kanssa, wiime helmikuussa täkäläisen urheiluseuran ”Unitaksen” ensi kesänä kisasille jalkapallourheilussa. Mainittua urheilualaa ei sanottawasti tätä ennen ole Suomessa harjoitettu, ja wielä wähemmän on siinä kilpailtu. Ainoa seura, jonka ohjelmistossa se tätä ennen jo kauwemman aikaa on ollut, on Helsingin atleettiklubi. – Nyt on ”Unitas” haasteen hywäksynyt ja määrännyt kilpailut tapahtuwiksi täällä Helsingissä ensi toukokuun lopulla tahi heti kesäkuun alussa.

Urheiluseura ”Unitas” on walinnut jäsenensä joukosta erityisen jalkapallojoukkueen, jonka opastuksesta ja harjottamisesta pitää huolta taiteilija A. B. Chorin. Hra Chorin on ennemmin innolla ottanut osaa suuriin jalkapallokilpailuihin niin hywin Amerikassa kuin Englannissa ja on näin ollen ehken etewin tämän urheilualan edustaja maassamme. Sitä paitsi on eräs etewä englantilainen jalkapallourheilja, joka tilapäisesti oleksii kaupungissamme, luwannut hänelle apuaan.

Toiwomme, että mainitut kilpailut, ollen ensimäiset laatuaan maassamme, suoritetaan jo toukokuussa, jotta lukuisat koululaisemme olisiwat tilaisuudessa näkemään ja oppimaan tätä ulkomailla niin suurta suosiota saawuttanutta urheilua.

Ei kommentteja: